Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Välkommna till Ridskolan! 

Välkomna nya och ”gamla” elever till hösten 2019

Måndag den 12 augusti startar ridskolans hösttermin. Hästarna har kommit hem från betet och sätts nu igång inför terminsstart och ridlägren är i full gång.  Under sommaren har anläggningen fått den årliga tvätten, hästarna har varit på bete under 4 veckor och flera av våra elever har varit med på våra ridläger. Bevattningssystem till utebanan har installerats och även vatten till hagarna som ska fungera även på vintern. Andy har dessvärre hastigt fått lämna oss under sommaren. Sökandet efter en ridskolehäst och ponny pågår.

  • Karlshamns Ridklubb fyller 50 år i år och det ska firas. Söndagen den 1 september är det öppet hus och lördagen den 14 september är det jubileumsfest. Vi hoppas att så många som möjligt kommer.
  • Den 25- 27 oktober är det dags för våra numera årliga nationella tävlingar. Till dessa tävlingar krävs det ca 200 funktionärer, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så har du några timmar lediga i kalendern den helgen eller veckan före/ efter så hör av dig till Annikka, Anna- Karin eller Micke.
  • Vi fortsätter med Pantamera och ni får gärna lämna er pant utanför kontoret i ridskolestallet, panten går till inköp av nya ridskolehästar. På termometern i ridskolestallet kan ni se hur långt vi har kommit i insamlingskassan. Söker även efter någon/ra som kan hjälpa till med pantningen, prata med AMA eller Sandra.
  • På en ridskola/ anläggning finns det alltid massa saker som behöver göras. Vet du med dig att du har lite tid över och vill vara med och bidra till anläggningen och verksamheten på Karlshamns Ridklubb så prata gärna med AMA, Elin eller Sandra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
  • Vi ser gärna att ni tillbringar tid i stallet även utöver er ordinarie ridtid. Kom gärna hit och känn lugnet som hästarna kan ge er och den mentala energikicken man får av en len och mjuk mule. Det finns alltid något man kan göra i ett stall. Vi önskar även att ni lägger tid både före och efter ert ridpass på att sköta om hästarna och dess utrustning lite extra.
  • Vi söker också efter stallvärdar som är intresserade av att vara i stallet en kväll i veckan för att vara värd och hjälpa övriga elever tillrätta inför sin ridlektion. Vi söker även efter er som är intresserade av att ha stalltjänst på helgerna. Är du intresserad prata gärna med AMA eller Sandra alternativt skicka ett mail till This is a mailto link
  • Ridinformation och betalningschema för hösten hittar du här i pdf

Har du frågor kontakta oss gärna via mail This is a mailto link eller på telefon 0454-103 02, 0768-11 03 02.

Nu önskar vi er alla en superhärlig höst och varmt välkomna tillbaka!

AMA, Sandra Elin & Marie


 

Viktig information - var extra försiktiga!

Med smittoläget som råder i landet ber vi alla våra ridskoleelever och besökare att vara EXTRA noga med att inte använda samma kläder, skor och utrustning som ni ev. har använt i annat stall. Tvätta era stallkläder och ha en god handhygien både före under och efter besöket. Tänk på att smitta lätt förs vidare, även om det bara är en enkel klapp på en mjuk häst.

För att främja smittskyddet, iakttag god hygien vid besök i hästanläggningar, såsom rengjorda skor, rena kläder och håll god handhygien före och efter besöket.

Våra hästar är fortfarande friska och verksamheten fortsätter som vanligt.

 


Våren 2019:

Grattis Sandra till Din yrkesexamen för Svensk Ridlärare level 1 (SRL 1)!

Grattis Lottis till Din yrkesexamen som Hästskötare!

Grattis Elin Löfgren till genomförd Ridledarutbildning!

 


 

Har ni förslag och idéer på hur vi kan utveckla ridskolan/föreningen så berätta det gärna för oss. 

AMA med personal.

 

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 14:38

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info