Hoppa till sidans innehåll

Julhälsning

23 DEC 2018 14:02
KRUSs julshow är precis avslutad. En succé som vanligt, där ungdomarna tar alla initiativ till underhållningen.
  • Skapad: 23 DEC 2018 14:02

Julshowen är ett exempel på hur viktiga våra barn och ungdomar är för vår förening! Det är deras påhittighet, organisationsförmåga och kraft vi ser komma fram! Under hösten har de ordnat övernattning i samband med Halloween -helgen, haft läxläsning för skolungdomar, och ordnat flera aktiviteter i stallet.

En annan omåttligt populär aktivitet som pågår dagarna i ända är hoppning över hindren framför stallet. I timmar pågår lektioner, tävlingar och träningar – fast utan hästar. Det visar hur viktigt stallet är.

Hösten har passerat i raketfart! Styrelsen och Verksamhetschefen försöker sakta med säkert utveckla verksamheten. Vi har en lång kö med barn som vill börja rida hos oss, vi har vuxna som vill ta upp sin ridning igen och vi har kö till stallplatserna på Janneberg! Ama arbetar aktivt för att vi ska kunna korta köerna, och vi hoppas att detta ska börja lösa sig till våren. För att minska köerna behöver vi dels byta ut några hästar men också skaffa några nya genom olika sponsorer. Lions sponsrade ju oss med Grieg af Lions, en fjording som vunnit ridskoleryttarnas hjärta!
Att intresset för ridning har ökat märkte vi inte minst under våra stora hösttävlingar. Kanske var du där och tittade eller hjälpte till. Vi var drygt 200 ideella funktionärer som hjälpte till att ordna de enormt populära tävlingarna! Den väl intrimmade tävlingsorganisationen lyckades ännu en gång genomföra ett fantastiskt arrangemang. Även i år fick vi av Ridsportförbundet en av delomgångarna i de två ungdomstävlingarna, där finalen rids i Scandinavium nästa år. Fantastiska ryttare kom, både regerande Europamästare, fd Europamästare, Nordiska mästare och såklart Svenska mästare. Listan kan göras lång och jag hoppas att många av dessa ryttare kunde inspirera våra lokala förmågor att fortsätta träna och hela liten bli lite bättre!
I somras köpte Karlshamn Kommun Jannebergs Gård. Eftersom vi själv äger de båda ridhusen, ute-banan samt stora och lilla stallet, har styrelsen tagit kontakt med kommunen för att föra samtal om att de köper resten av fastigheterna av oss. Vi hoppas komma i mål med detta under våren.
Jag vill tacka Ama med hennes personal på Janneberg. Ni gör ett riktigt bra arbete och tillsammans med alla ideella som ställer upp utvecklar vi klubben. 
Jag vill också tacka alla medlemmar. Vi är en av de största föreningarna i Karlshamn och har en viktig verksamhet. 2019 är ett spännande år, inte minst därför att vi fyller 50 år och detta ska firas!
Till slut önskar jag dig, din familj och hästarna en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!
Julhälsningar,
Anna Lindqvist, Ordförande

Skribent: Mattis Nilsson
Epost: Adressen Gömd

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info