Hoppa till sidans innehåll

Ordförande Anna har ordet

21 NOV 2020 19:18
Hej!
Snart har höstterminen kommit till sitt slut. En termin som likson den förra, sett helt annorlunda ut.
  • Skapad: 21 NOV 2020 19:18

Ridskolan har ju kunnat pågå i princip helt som vanligt, medan ni som tränar för tävling fått ett annorlunda år!  Tävlingar har varit inplanerade, men i sista stund blivit inställda eller framflyttade. Det är inte enkelt att ha en tävlingshäst och inte veta vilket mål man ska ha… 

Vi kunde ju genomföra våra Nationella tävlingar i oktober. Tyvärr utan vår fantastiska publik, men BLT visade för första gången hästsport! Vill du titta igen på de två största klasserna från söndagen så ligger de, öppet för allahttps://www.blt.se/sport/live-sondag-se-nationella-hopptavlingarna-i-karlshamn-cde08070 . Däremot har vi fått ställa in många av de andra tävlingarna vi skulle haft -och just nu ligger all tävlingsverksamhet nere. Tråkigt. Vi hoppas att det öppnar upp igen till våren! 

Tävlingarna är, förutom en inspiration för både våra ryttare och funktionärer, också en viktig inkomstkälla för klubben. Vår kassör, Mirjam Hermansson, har järnkoll på de bidrag som vi kan söka nu under Corona-tiderna. Igår avslöjades att vi fick en del av de pengar vi sökt i form av uteblivna evenemangsintäkter. Det hjälper vår ekonomi lite på vägen. Men, alla inställa aktiviteter och tävlingar gör att vi går mot ett riktigt dåligt ekonomiskt år. Vi klarar den dagliga driften med löneutbetalningar, försäkringar el, vatten osv, men de intäkter vi normalt får genom bl a tävlingar för att investera i nytt träningsmaterial mm uteblir. Därför är det superkul med initiativ från medlemmar! Louise Nilsson har tagit tag i Färgfemma och lotter till Uppesittarkvällen som säljs för 100 kr/st, varav 50 kr går direkt till klubben. Du som köper bestämmer också var de 50 kronorna ska gå: till träning eller ridskola. Hittills leder ridskolan, så nu är det upp till våra tävlingsryttare att lägga in en sista växel! Kontakta klubben via mail eller messenger, det finns ett 70-tal kvar.  

I veckan kommer vi att lämna in en ansökan till Allmänna Arvsfonden om att anlägga en ny utebana! Tanken är att den ska ligga parallellt med höladan och vara 60x90 meter stor! Samtidigt får vi nya rasthagar norr om de befintliga. På andra sidan cykelbanan hårdlägger vi en del av vallen, där ska vi ha parkering för transporter och släp. På det här viset ökar vi möjligheterna att ha fler aktiviteter samtidigt som ridskoleverksamheten pågår. Vi kan utöka handikappverksamheten, ha nya grenar, mer tävlingar och fler startande. Jättespännande om vi kan få detta att gå ihop – vår plan är att göra detta redan till våren för att också säkra inkomster under nästa år. 

Pandemin ställer stora krav på oss alla! Ridsporten har hittills klarat sig relativt bra. Vi har fått fortsätta träna och rida våra hästar, men ngäller ännu hårdare restriktioner och jag vädjar till alla medlemmar och ni som rör er på Janneberg. Tänk på att följa de riktlinjer som dels våra myndigheter ställer ut, men också de som vår verksamhetschef AMA har satt upp. Gör vi detta tillsammans så hoppas jag att vi kan få fortsätta med verksamheten på det sätt som vi gör 

Vi vet ännu inte hur ridsporten kommer att påverkas av den nya 8-peroner gränsen som gäller from 24 november, men vi får besked vilken dag som helst och då kommer AMA att berätta hur verksamheten på Janneberg kommer att se ut. 

Till dess: Håll ut och håll i! Tillsammans ska vi klara detta och fortsätta att utveckla klubben. Stort tack för att du engagerar dig i Karlshamns Ridklubb! 

Anna Lindqvist 

Skribent: Anna Lindqvist
E-post: Adressen Gömd

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: ridskolan@karlshamns...

Se all info