Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

18 SEP 2017 21:08
Hoppas att du har haft en härlig sommar! Stallarna på Janneberg är nymålade, tack vare många frivilliga och anställda, anläggningen är nyputsad och lektioner och träningar är igång.
  • Skapad: 18 SEP 2017 21:08

Välkommen höstterminen 2017 och välkommen AMA!

Nya hästar

I somras köpte ridskolan tre nya hästar: Lady, Rumba och Sune. Samtliga hästar kommer snart att vara i verksamheten, så jag hoppas många av er får möjlighet att prova dem. Det är tre väldigt fina nytillskott vi har fått! Kommer att bli en riktigt rolig höst för våra elever och kunder!

Ny verksamhetschef

Nu har vi anställt en verksamhetschef som börjar här den 9 oktober. Välkommen, Anna-Maria Andersson, eller AMA som de flesta kallar henne. Hon har den högsta utbildningsstatusen för ridlärare i Sverige, har arbetat i Mälardalen och Stockholmsområdet i många år, men har sina rötter här i Karlshamn. Du har kanske hört henne i domartornet på våra tävlingar de senaste åren? Hon börjar den 9 oktober, och kommer att tillsammans med Sandra, Elin, Kaj, Lena och Lottis att utveckla vår ridklubb!

Tävlingsdags!

På tävlingssidan skördar klubben också stora framgångar. Den senaste tiden har vi inte mindre än fyra medaljörer i olika distriktsmästerskap. Linnea Töregård på Hickory tog brons i kategori D dressyr, medan Estelle Nerö knep silvermedaljen på sin fina Touch Me. Dessutom har Linnea Töregård visat framfötterna så mycket att hon nu får möjlighet att tävla för Ronneby Ryttarförening och i helgen var i Stockholm och representerade dem i elitserien i dressyr! Evisen och Figge har skrivit in sig i historieböckerna genom att vinna det första DMet i Working Equitation som anordnades av Olofströms Ridklubb. I Karlskrona vann Jenna Svensson guldmedaljen för seniorer i hoppning, och andra av våra ryttare var också framgångsrika under helgen. Kanske har jag glömt någon, men hoppas att alla känner sig uppskattade och att era framgångar fortsätter under hösten.

Vi fortsätter med tävlingsverksamheten. Helgen den 23-24 september, har vi dressyrtävlingar på Janneberg, och sedan ser vi fram emot den stora tävlingshelgen 13-15 oktober. Då kommer vi att anordna de största tävlingarna hittills på Janneberg. Sveriges elit inom Junior och Unga Ryttare (18-21 år) kommer till oss. Vi kommer att ha Europamästare, svenska mästare, nordiska mästare på plats. Passa på att titta på de fantastiska ryttarna, hjälp till att vara funktionär, stå i cafeterian, eller bara kom och njut av riktigt bra sport!

Fixardag 1 oktober

För att fixa till anläggningen bla inför tävlingarna behöver vi massor av hjälp i några timmar. Ogräs ska bort, sarger och läktare ska sopas, fönster ska putsas och gården krattas. Kom gärna och hjälp till du också. Vi börjar kl 10.00, sedan sätter vi på grillen.

Vi kommer också att vara representerade när alla idrotter visar upp sig på Idrottens dag den 25 september.

Massor av aktiviteter på gång alltså, och det kommer att bli en intensiv höst. När AMA har kommit igång hoppas jag att vi kan ha fler lektioner, ännu mer aktiviteter – både utan och med häst – och att vi tillsammans gör Karlshamns Ridklubb till den plats där vi alla vill vara.

Trevlig höst önskar Anna och styrelsen!

 

 

Skribent: Mattis Nilsson
Epost: Adressen Gömd

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info