Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

15 JAN 2018 22:20
VILKEN DAG FÖR RIDSPORTEN!
  • Uppdaterad: 24 AUG 2018 14:19

Rumba och jag hopptränar. Foto: Thomas Larsson

Välkommen tillbaks till 2018 och ett späckat ridsportår! Dagen idag, den 15 januari, blir historisk för vår sport! Äntligen likställs vi med andra idrotter, som gör att du som anställd på ett företag kan få friskvårdsbidrag skattefritt på upp till 5.000 kronor! Dessutom är Peder Fredricsson nominerad till Årets Manliga Idrottare och VINNARE AV JERRINGPRISET IGEN!

Vår verksamhetschef, AMA, som började precis innan våra stora nationella tävlingar i höstas, börjar bli varm i kläderna. Jag hoppas att du har hunnit träffa henne på någon träning, lektion eller bara i stallet. Hon kommer att tillföra mycket till vår verksamhet så det ska bli spännande att leda (och följa) utvecklingen.

Fler och fler vill börja rida hos oss! Vi har startat ett par nya grupper i år, och flera står på kö. Det är roligt, men betyder också att vi måste ha fler hästar för att kunna ta emot fler nya ryttare! I spåren av kvarka-utbrottet förra året, brottas vi fortfarande med halvdålig ekonomi. Det vi måste göra, och som ska göras nu i vår, är att bygga fyra stycken isoleringsboxar. Dessa måste finnas när vi tar in nya hästar från tex handelsstall till Janneberg! Dessutom bygger vi dem så att vi under tävling kan hyra ut dem – då får vi också en inkomst😊 Där behöver vi din hjälp! Vi har inte ekonomi att bygga fyra nya boxar. Styrelsen håller på att ta in offerter, men vi hoppas på din hjälp med ekonomiskt bidrag. Om du har ett företag och känner att du kan bidra med något, kontakta gärna mig. Om du som privatperson eller företag vill swisha extra pengar till klubben, så är numret: 123 085 68 56 eller bankgiro 411-1175

Du kan också hjälpa till genom att ta dina tomburkar till stallet. Numera är vi med i Panta Mera och hoppas på extra pengar till ny lektionshäst – så kom igen, ta med burkarna till Janneberg!

På fredag och lördag (18-19 januari) håller Birgitta Bergstrand en clinique som är fullbokad sedan länge. Birgitta är dressyrnestor, och får varje ryttare och häst att briljera på sin nivå. Om du vill höra några kloka ord, eller bli inspirerad av våra ryttare, så kom ner till ridhuset och ta en fika och träffa andra i klubben. Cafeterian är öppen - men ta på varma kläder😊

Under våren ska vi försöka vinna en etapp i Ridborgarmärket! Det är ungefär som simborgarmärket, du ska kunna visa att du kan skritta, trava och galoppera. Om alla i klubben tar märket – ridskolan kan göra det på lektioner, tränarna får ansvara för att tävlingsryttarna gör det på träning – och kanske kan vi utmana något företag på detta? -  då har vi goda chanser att vinna.  Första priset är utrustning till våra lektionshästar – guld värt för oss, och vi har stora möjligheter att vinna. Är du med?!

För min egen del väntar Världscupen i hoppning i Leipzig till helgen – håll tummarna för Douglas Lindelöw som nästan är klar för finalen senare i vår.

Avslutningsvis vill jag hälsa dig välkommen till vårt årsmöte. Det kommer att ske lördagen eller söndagen den 3-4 mars i klubbrummet. Håll utkik efter inbjudan!

Ha en härlig januari – där vintern kanske äntligen har gjort sitt intåg!

Skribent: Mattis Nilsson
Epost: Adressen Gömd

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info