Hoppa till sidans innehåll

En vanlig vårdag på Karlshamns Ridklubb

23 APR 2019 22:14
Så kom våren äntligen! Eller våren, helgen som gick var snarare en försmak av sommaren. Underbart härlig sol och värme, men visst märks det att vi behöver regn! Jocke Santesson, som vi köper foder av, berättar att vi behöver regn. Snabbt! Första skör
  • Skapad: 23 APR 2019 22:14

Men tillbaks till en vanlig vårdag. Jag kommer till vår stora parkering, där det knappt finns en enda ledig plats😊 Camilla har hoppträning på utebanan, och de höga hindren tornar upp sig där ungdomarna tränar inför utomhussäsongen. Inne i lilla ridhuset har AMA lektion – hoppning även där. Hästarna galopperar nöjt och håller sig i skinnet. Framför Stora stallet pågår också hoppning. Det är våra minsta medlemmar som har hoppträning på käpphästhindren! Camillas man Peter har som vanligt dukat fram cafeterian och då och då kommer någon dit och köper något att dricka eller  Rockos fantastiska bakverk. Tack, Rocko för ditt stöd! Välkommen du också! Tisdagar och onsdagar finns det alltid mycket att välja mellan. 

Som du kanske läst i tidningen har Kommunen har köpt en option på våra ridhus och stall. Det betyder att den dag de eventuellt vill köpa anläggningen, avgår dessa pengar i köpeskillingen. Beloppet är baserat på att vi dels behöver lösa det lån vi har tagit för att kunna köpa underlaget i somras. Därefter ska vi, med hjälp av medlemmar och sponsorer, bygga isoleringsboxar – som är ett krav för en kvalitetscertifierad ridskola, och också en nödvändighet för att kunna ta emot nya hästar. Dessa boxar kan också vara en inkomstkälla för oss då vi kan hyra ut dem vid tävlingar och träningar. Vintertid har vi ingen vattenledning ut till ridskolehagen, därför körs vatten ut manuellt med traktor. Detta tar ett par timmar varje dag. Med de nya medlen kan vi lägga in värme i vattenledningen, och därmed säkerställa vattentillgången för hästarna. I samband med det ordnar vi också automatisk bevattning till utebanan, så att den fortsätter hålla sin mycket höga kvalitet. Räcker pengarna ska vi bygga in sadelkammaren i stora stallet med kontoret och klubbrummet. Dessutom behöver vi ordna ventilation in till de båda rummen. På så vis får vi ett säkrare utrymme för sadlar och träns, bättre miljö för de som vistas i klubbrummet och en bättre arbetsmiljö för vår personal. Är du händig, vill hjälpa till med något av dessa projekt eller något annat, ta kontakt med AMA, Annikka Örnbäck, Maria Hansson eller någon annan i styrelsen. Du hittar våra kontaktuppgifter på hemsidan. 

Detta har varit ett av våra mål för året, ett annat är att vi ska bli en Kvalitetscertifierad Ridskola enligt Ridsportförbundet. Du kommer att kunna läsa mer om det här på hemsidan.  

På lördag den 27 april har en av våra viktigaste samarbetspartners, Sparbanken i Karlshamn sin familjedag på Lokstallarna. Självklart ska vi vara med och ha Käpphästhoppning! Välkommen dit mellan 10-15. Och du, har du någon käpphäst som ligger hemma? Vi tar tacksamt emot fler kompisar till Sparris och de andra inackorderingarna. 

Under ett drygt år har vi utsett Månadens Profil. Första gången var det lördagsgruppen, som har ridit tillsammans i flera decennier. Det har varit tävlingsryttare, hästskötare, mammor och pappor samt andra profiler. Har du förslag på någon som ska vara Månadens Profil, prata med någon i styrelsen, AMA eller maila This is a mailto link  

Glädjande nog, så gör våra tävlingsryttare framsteg runt om på tävlingsbanorna. Nästa år hoppas vi på att ha lag i div II och III i både dressyr och hoppning. Ponnyerna har ordnat ett dressyrlag i div III, och det är här grunden till framtida tävlingar läggs!

Vi ses i stallet, Anna!

Skribent: AMA Andersson
Epost: Adressen Gömd

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info