Hoppa till sidans innehåll

50 år – och så mycket kvar att göra

01 SEP 2019 10:59
Idag söndag rivstartar en fullspäckad höst. Mellan 13.00 & 16.00 visar ridskolan, ungdomssektionen & tävlingsryttare upp vad de har att bjuda på. Du kan även fika, gå runt i stallarna, beställa klubbkläder, rida ponnyridning & hoppa käpphästhinder.
  • Skapad: 01 SEP 2019 10:59

Idag söndag rivstartar vi en fullspäckad höst. Mellan 13.00 och 16.00 visar både ridskolan och tävlingsryttare upp vad de har att bjuda på. Dessutom kan du fika, gå runt och titta i stallarna och beställa klubbkläder som visas i cafeterian. Inte minst är KRUS där och håller i både ponnyridning och käpphästhoppning! Förra helgen var det Distriktsmästerskap och vi hade en del framgångar.

Jubileet fortsätter sedan 14/9. Då är det fest för alla medlemmar i Asarums fritidsgård! Läs mer på: https://www.karlshamnsridklubb.com/Anslagstavla/Anslagstavla/50ar-detskafiras/ Tänk om alla medlemmar skulle komma! Anmäl så fort du bara kan! Det blir mingel, mat och musik.

Vi har fullt i de flesta grupper på ridskolan vilket är fantastiskt kul. Dessutom är det kö, så vi arbetar på att försöka få fler hästar som passar i vår verksamhet. Under hösten kommer distriktet att ordna tävling i Hästkunskap som presenteras av Folksam. Alla hästintresserade barn och ungdomar kan vara med, prata med Sandra eller någon av ridlärarna så kan de berätta mer. Sverigefinalen går under tävlingarna i Scandinavium i februari.

Den här veckan påbörjar byggföretaget Dynacon projektet att bygga in sadelkammaren i stora stallet. Vi ska kunna låsa in sadlar och träns, och få lite bättre miljö i klubbrummet och kontoret. Det kan bli lite rörigt under ett par veckor, men tar vi hänsyn till varandra så kommer det att gå bra.

Den 13-14 september åker styrelsen iväg ett dygn för att prata om våra mål, visioner och värdegrunder. Hur ska vi bete oss mot varandra? Vad har vi för mål de kommande åren? Vad vill vi mer göra med klubben? Hur ska vi bättre använda vår fritidsgård? Ska vi ha VM i käpphästhoppning? Nja, det senare kanske inte kommer att ske, men vi har så mycket möjligheter, så vi ska försöka sätta linjerna för att komma dit. Har du idéer eller förslag, hör gärna av dig till någon i styrelsen eller direkt till mig: This is a mailto link

Just nu pågår EM i fälttävlan i Tyskland. Från Bräkne-Hoby kommer Philippa Magnusson och hennes egna uppfödning Cesar, som gjorde en superrunda i terrängen igår. Idag avgörs tävlingen med banhoppning. Om Cesar går igenom veterinärkontrollen, så startar de ca 11.40. Direktsänds på SVT1. Och apropå tävlingar. Vi laddar för de Nationella Tävlingarna den 24-26 oktober. Massor av hjälp behövs, både innan, under och efter. I stora stallet finns en lista där du kan sätt upp ditt namn om du vill hjälpa till. Vi behöver hjälp att baka kakor och bröd till fiket, pyssla och göra fint i cafeterian och ridhus, parkeringsvakter, dra sladdar till uppstallning, städa efter tävlingarnas avslutande, personal till banor under tävlingarna osv osv. Med andra ord finns det massor att hjälpa till med även om man inte är så hästvan. Detta är vår viktigaste inkomstkälla till klubben under hela året, så kom och hjälp till, varje insats är guld värd! Sedan fortsätter hösten med ponnytävlingar och Working Equitation.

Idag håller vi tummarna för Emilia Svensson Flöög, Clara Bacher, Jenna Svensson, Erik Andraey och Catherine Clemedtsson som tävlar DM i Karlskrona. I mitten av september får vi hålla tummarna för Jill Andersson och hennes My Star De Tiji Z, som deltar i VM för unghästar i Lanaken, Belgien!

Glöm nu inte anmäla dig och familjen till festen den 14 september!

VÄLKOMMEN TILLBAKS TILL HÖSTTERMINEN!

Skribent: AMA Andersson
Epost: Adressen Gömd

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info