Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Välkommna till Ridskolan! 

Höstterminen startar måndagen den 17 augusti, välkomna.

Hästarna sätts nu igång inför terminstart v 34.  Under sommaren har anläggningen fått den årliga tvätten, hästarna har varit på bete under 5 veckor och flera av våra elever har varit med på våra ridläger. De nya skolhästarna Danne och Hidde håller på att acklimatisera sig i övriga flocken.

 • Vi hälsar Elin Valfridsson välkommen som ridlärare nu på 75 %. Vi ser fram emot en att tillsammans med Elin utveckla ridskolan vidare.
 • Under hösten kommer Karlshamns Ridklubb att arrangera flera tävlingar i olika grenar och många funktionärer krävs för att det ska gå att genomföra, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så har du några timmar lediga i kalendern så hör av dig till Tävlingssektionen.
 • Vi fortsätter med Pantamera och ni får gärna lämna er pant utanför kontoret i ridskolestallet, panten går till inköp av nya ridskolehästar. På termometern i ridskolestallet kan ni se hur långt vi har kommit i insamlingskassan. Söker även efter någon/ra som kan hjälpa till med pantningen, prata med AMA eller Sandra.
 • På en ridskola/ anläggning finns det alltid massa saker som behöver göras. Vet du med dig att du har lite tid över och vill vara med och bidra till anläggningen och verksamheten på Karlshamns Ridklubb så prata gärna med AMA, Elin eller Sandra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
 • Vi ser gärna att ni tillbringar tid i stallet även utöver er ordinarie ridtid (begränsas ju nu av Corona, men det kommer ju en tid även efter det). Kom gärna hit och känn lugnet som hästarna kan ge er och den mentala energikicken man får av en len och mjuk mule. Det finns alltid något man kan göra i ett stall. Vi önskar även att ni lägger tid både före och efter ert ridpass på att sköta om hästarna och dess utrustning lite extra.
 • Vi söker också efter stallvärdar som är intresserade av att vara i stallet en kväll i veckan för att vara värd och hjälpa övriga elever tillrätta inför sin ridlektion. Vi söker även efter er som är intresserade av att ha stalltjänst på helgerna. Är du intresserad prata gärna med AMA eller Sandra alternativt skicka ett mail till This is a mailto link

Har du frågor kontakta oss gärna via mail This is a mailto link eller på telefon 0454-103 02, 0768-11 03 02.

Nu önskar vi er alla en superhärlig höst och varmt välkomna tillbaka!

AMA, Sandra & Elin

Uppdatering om Corona och ridskolan:
Vi är glada för att vi fortfarande får ha ridskolan och verksamheten igång så att ni kan fortsätta rida och umgås med våra fina hästar. 

Tänk på följade:

 • Stanna hemma om du är sjuk eller känner symptom av snuva/ hosta/ feber.
 • Tänk på att ha max en följare/ ryttare med vid ridningen
 • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten
 • Håll en hästlängds avstånd till andra
 • Rid med handskar
 • Rengör utrustningen noga före och efter ridning.
 • Visa hänsyn och förståelse samt STORT TACK för att du följer våra uppsatta regler

Info angående Corona och ridskolan: 
Många är såklart oroliga för sin hälsa när det gäller det nya Coronaviruset. Vi får många frågor vad som gäller ridningen på Janneberg. Styrelsen följer Regeringens och Folkhälsoinstitutets rekommendationer. Dessutom har Ridsportförbundet också kommit ut med rekommendationer som gäller vår sport, och vi följer även dessa.

Ridskolans lektioner fortgår som vanligt. Det gäller även träning på anläggningen. om nya beslut fattas av Folkhälsoinstitutet eller Regeringen, kommer vi givetvis att följa dem.

Du är välkommen till Janneberg om du är frisk. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du inte komma till Janneberg. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning om du behöver. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du kommer till stallet.

Att tvätta händerna är bästa sättet att undvika smittspridning. Det finns tvål och vatten på alla toaletter. Det finns också handsprit på andra strategiska platser.

Cafeterian är öppen tisdag- onsdag med självservering. Vi uppskattar om du swishar istället för att betala med kontanter.

Vi hoppas du har förståelse för att alla håller lite avstånd till varandra.

Hästarna är vår gemensamma glädje, så nu får vi se till att tillsammans göra vårt bästa för att ta hand om hästar och varandra trots stor oro.

Aktuell information kommer att finnas på ridskolans hemsida, facebook och instagram.

Hälsningar,

Anna Lindqvist Ordförande

För mer info: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ https://www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-arbete-med-anledning-av-nya-coronaviruset/ https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2020/03/smittinfo-foljmyndigheternasuppmaningarcoronaviruset/

Ridskolans vårtermin startade tisdagen den 7 januari. Ni som red i höstas rider kvar på samma tid om inget annat är överenskommet. Varmt välkomna till våren 2020! 

 


 Välkomna nya och ”gamla” elever till våren 2020

Hoppas ni har haft en skön jul och nyår och kommer tillbaka till våren 2020 med full kraft och energi. Under jullovet har hästarna både gjort annat arbete och även vilat, flera har fått vidareutbildning. En ny häst, Monke (Moniker) har kommit och ska nu succesivt skolas in i verksamheten.

Inför vårterminen har det skett några förändringar. 

 • Marie Magnusson har valt att sluta hos oss och det gör att torsdagsgrupperna kommer att ha Elin Löfgren som ridlärare från terminstart

 • Vi ser gärna att ni tillbringar tid i stallet även utöver er ordinarie ridtid. Kom gärna hot och känn lugnet som hästarnas kan ge er och den mentala energikicken man får av en len och mjuk mule. Det finns alltid något man kan göra i ett stall eller varför inte hoppa lite på vår käpphästbana.

 • Vi söker efter stallvärdar på vardagar och även helger. Vi söker er som vill vara i stallet och kunna hjälpa eleverna före och efter ridlektionen om det finns behov. Är du intresserad så prata med AMA eller Sandra

 • Cafeterian är oftast öppen från 17.00 på tisdagar och onsdagar, besök den gärna och ta en fika.

 • Karlshamns Ridklubb är en ideell förening där du som medlem kan vara med och påverka. Klubben äger de flesta ridskolehästarna samt deras utrustning och även andra inventarier. Du so m är medlem är alltså en del av det. Som medlem är du även olycksfallsförsäkrad i Folksam. Har du möjlighet att hjälpa till med något så tar vi tacksamt emot hjälp. Alla kan göra något. Prata med AMA eller Sandra om du kan hjälpa till.

 • Vår önskan är att ni lägger tid både före och efter ert ridpass på att sköta om hästarna och dess utrustning lite extra för med välmående hästar blir det en bättre verksamhet.

Har ni förslag och idéer på hur vi kan utveckla ridskolan/ föreningen så berätta det gärna för oss. Än en gång välkomna till en ny termin!

AMA med personal

Har du frågor kontakta oss gärna via mail This is a mailto link eller på telefon 0454-103 02, 0768-11 03 02.

 •  

 

Viktig information - var extra försiktiga!

Med smittoläget som råder i landet ber vi alla våra ridskoleelever och besökare att vara EXTRA noga med att inte använda samma kläder, skor och utrustning som ni ev. har använt i annat stall. Tvätta era stallkläder och ha en god handhygien både före under och efter besöket. Tänk på att smitta lätt förs vidare, även om det bara är en enkel klapp på en mjuk häst.

För att främja smittskyddet, iakttag god hygien vid besök i hästanläggningar, såsom rengjorda skor, rena kläder och håll god handhygien före och efter besöket.

 


Våren 2019:

Grattis Sandra till Din yrkesexamen för Svensk Ridlärare level 1 (SRL 1)!

Grattis Lottis till Din yrkesexamen som Hästskötare!

Grattis Elin Löfgren till genomförd Ridledarutbildning!

 


 

Har ni förslag och idéer på hur vi kan utveckla ridskolan/föreningen så berätta det gärna för oss. 

AMA med personal.

 

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 14:38

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
verksamhetschef AMA 0703- 98 99 90
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: This is a mailto link

Se all info