Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Sommaren är här!

Vårterminen är nu avslutad och ridlägren igång. Stort tack till alla för denna våren som på många sätt varit annorlunda. Fram till midsommar blir det nu ridläger vilket vi alla ser fram emot. Efter det åker hästarna på sommarbete i 5 veckor innan det är dags att förbereda sig inför hösten. 

Hösterminen drar igång måndagen den 16 augusti. Tidigare elever liksom nya hälsas välkomna. Ridinformation och kostnadsschema ht 2021 finns här.

 


 

Vårterminen är igång

Ridinformation och kostnadsschema för vt-2021 finns här

Alla elever hälsas välkomna till vårterminen som pågår 7/1 - 13/6. Mail har gått ut till elever med information om terminen, har vi inte korrekt mailadress till er så maila gärna This is a mailto link så vi kan skicka information till rätt mail. Fortsatt gäller restriktionerna för Covid-19 så följ nedanstående punkter: 

 • Stanna hemma vid förkylningssymptom
 • Max 1 medhjälpare per ridskoleelev/ryttare och endast om du inte kan göra iordning din häst själv inför ridningen samt behöver ledare.
 • HÅLL AVSTÅND - gäller överallt på hela anläggningen
 • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten
 • Läktarna är stängda
 • Minimera din tid i stallet och på anläggningen, kom och rid, sen åk hem
 • Rid med handskar
 • Putsa hästens utrustning på boxen, putshinkar finns att hämta i sadelkammaren
 • Respektera avspärrningar
 • Byt om hemma
 • Åk inte kollektivtrafik till eller från ridskolan

Ser fram emot en tid när stallet återigen kan vara en naturlig samlingsplats, men så länge Corona- pandemin varar Håll i - Håll ut -  Håll avstånd

 

Varmt välkomna till våren 2021!

 


 14/12-20

Ridskolan är återigen igång och lektionerna går som vanligt. 


  9/12-2020

Ridskolan är nu stängd och alla ridlektioner är inställda. Detta då en av skolhästarna har fått feber, hästen är isolerad. Elever kommer att kontaktas för mer information.


 Välkommna till Ridskolan! 

2020-11-30

Covid- 19, mer högaktuellt än någonsin!

Ridskolans lektioner fortgår för samtliga elever enligt Folkhälsomyndighetens och Svenska Ridsportförbundets rekommendationer, men

 

Viktigt att du följer reglerna:

 • Stanna hemma vid förkylningssymptom
 • Max 1 medhjälpare per ridskoleelev/ryttare och endast om du inte kan göra iordning din häst själv inför ridningen samt behöver ledare.
 • HÅLL AVSTÅND - gäller överallt på hela anläggningen
 • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten
 • Läktarna är stängda
 • Minimera din tid i stallet och på anläggningen, kom och rid, sen åk hem
 • Rid med handskar
 • Putsa hästens utrustning på boxen, putshinkar finns att hämta i sadelkammaren
 • Respektera avspärrningar
 • Byt om hemma
 • Åk inte kollektivtrafik till eller från ridskolan

Vi följer Folkhälsomyndighetens, Region Blekinge samt Svenska Ridsportsförbundets rekommendationer.

Riskbedömning är gjord och kan läsas här

Vi ser fram emot en tid då stallet återigen kan vara en samlingsplats för alla!


 

Info angående Corona och ridskolan: 
Många är såklart oroliga för sin hälsa när det gäller det nya Coronaviruset. Vi får många frågor vad som gäller ridningen på Janneberg. Styrelsen följer Regeringens och Folkhälsoinstitutets rekommendationer. Dessutom har Ridsportförbundet också kommit ut med rekommendationer som gäller vår sport, och vi följer även dessa.

Ridskolans lektioner fortgår som vanligt. Det gäller även träning på anläggningen. om nya beslut fattas av Folkhälsoinstitutet eller Regeringen, kommer vi givetvis att följa dem.

Du är välkommen till Janneberg om du är frisk. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du inte komma till Janneberg. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning om du behöver. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du kommer till stallet.

Att tvätta händerna är bästa sättet att undvika smittspridning. Det finns tvål och vatten på alla toaletter. Det finns också handsprit på andra strategiska platser.

Cafeterian är öppen tisdag- onsdag med självservering. Vi uppskattar om du swishar istället för att betala med kontanter.

Vi hoppas du har förståelse för att alla håller lite avstånd till varandra.

Hästarna är vår gemensamma glädje, så nu får vi se till att tillsammans göra vårt bästa för att ta hand om hästar och varandra trots stor oro.

Aktuell information kommer att finnas på ridskolans hemsida, facebook och instagram.

Hälsningar,

Anna Lindqvist Ordförande

För mer info: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ https://www.regeringen.se/regeringens-politik/regeringens-arbete-med-anledning-av-nya-coronaviruset/ https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2020/03/smittinfo-foljmyndigheternasuppmaningarcoronaviruset/


Hösten 2020

Ridinformation och kostnadsschema hösten 2020 hittar du här

 • Vi hälsar Elin Valfridsson välkommen som ridlärare nu på 75 %. Vi ser fram emot att tillsammans med Elin utveckla ridskolan vidare.
 • Under hösten kommer Karlshamns Ridklubb att arrangera flera tävlingar i olika grenar och många funktionärer krävs för att det ska gå att genomföra, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så har du några timmar lediga i kalendern så hör av dig till Tävlingssektionen.
 • Vi fortsätter med Pantamera och ni får gärna lämna er pant utanför kontoret i ridskolestallet, panten går till inköp av nya ridskolehästar. På termometern i ridskolestallet kan ni se hur långt vi har kommit i insamlingskassan. Söker även efter någon/ra som kan hjälpa till med pantningen, prata med AMA eller Sandra.
 • På en ridskola/ anläggning finns det alltid massa saker som behöver göras. Vet du med dig att du har lite tid över och vill vara med och bidra till anläggningen och verksamheten på Karlshamns Ridklubb så prata gärna med AMA, Elin eller Sandra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
 • Vi ser gärna att ni tillbringar tid i stallet även utöver er ordinarie ridtid (begränsas ju nu av Corona, men det kommer ju en tid även efter det). Kom gärna hit och känn lugnet som hästarna kan ge er och den mentala energikicken man får av en len och mjuk mule. Det finns alltid något man kan göra i ett stall. Vi önskar även att ni lägger tid både före och efter ert ridpass på att sköta om hästarna och dess utrustning lite extra.
 • Vi söker också efter stallvärdar som är intresserade av att vara i stallet en kväll i veckan för att vara värd och hjälpa övriga elever tillrätta inför sin ridlektion. Vi söker även efter er som är intresserade av att ha stalltjänst på helgerna. Är du intresserad prata gärna med AMA eller Sandra alternativt skicka ett mail till This is a mailto link

 

Har du frågor kontakta oss gärna via mail This is a mailto link eller på telefon 0454-103 02, 0768-11 03 02.

Nu önskar vi er alla en superhärlig höst och varmt välkomna tillbaka!

AMA, Sandra & Elin


Våren 2019:

Grattis Sandra till Din yrkesexamen för Svensk Ridlärare level 1 (SRL 1)!

Grattis Charlotte till Din yrkesexamen som Hästskötare!

Grattis Elin Löfgren till genomförd Ridledarutbildning!

 


 

Har ni förslag och idéer på hur vi kan utveckla ridskolan/föreningen så berätta det gärna för oss. 

AMA med personal.

 

 

Uppdaterad: 31 AUG 2018 14:38

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
ordförande Anna 0708- 38 80 26
Sandra 0703- 62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 400 kr/dag. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: ridskolan@karlshamns...

Se all info