Gå till innehåll
Karlshamns Ridklubb
Karlshamns Ridklubb

SOMMARSKÖTARE

Vi behöver er medlemmars hjälp i sommar!

Nu är det inte långt kvar till terminsslut och lite skön semestervila även för våra fina ridskolehästar som ställer upp på oss i allt vi hittar på året runt.

I juli månad önskar vi lite hjälp med att sköta hästarna på deras sommarbete så att även våra fantastiska ridlärare kan få en riktig semestervila. Vi skulle bli så glada om det finns några utav våra medlemmar som ville hjälpa till med detta! Ersättning/arvode kommer utgå till de som vill hjälpa till för att täcka eventuella bensinkostnader och kanske bli en liten extra semesterpeng.

Uppdraget innebär att man som sommarskötare kollar till hästarna en gång om dagen, fyller på vatten, ser till att hästarna har det bra och ingen har rymt eller skadat sig. Vill man får man gärna spraya lite flugspray eller borsta av hästarna vid behov också, men det kanske blir beroende på hur sugna hästarna är på kel med allt gott, grönt gräs runt sig 😊. Vi tänker inte att man ska ta ut dem ur hagarna, utan är det något man reagerar på som behöver kollas ytterligare tar man kontakt med verksamhetschef Josefine Nilsson.

Hästarna kommer stå i två hagar, en i Matvik och en i Gungvala.

Veckorna det gäller är v.28, v.29 och v.30. Åldersgräns 12 år i målsmans sällskap, delvis p g a säkerheten men framför allt för att man behöver kunna ta sig till hagarna med bil/moped. Från 15 år går det bra att ta ansvaret själv med godkännande från målsman förutsatt att man kan ta sig till hagarna.

Anmäl intresse till ridskolan@karlshamnsridklubb.com och skriv ’’SOMMARSKÖTARE’’ i ämnesraden samt vilka veckor/dagar ni kan och vill, samt om ni kan sköta hästarna i båda hagar eller den ena av dem. Vi ser gärna att man kan ta flera dagar eller en hel vecka i följd.

Ni kan anmäla intresse fram till 11/6 (söndag v.23). Vi samlar sedan ihop, återkopplar till er och skapar ett schema som kommer läggas ut främst genom en facebookgrupp och även på hemsidan. I en facebookgrupp blir det enkelt för sommarskötarna att hålla kontakt både med varandra och ridskolan så vi kan hjälpas åt.

Vi kommer såklart med detaljer till er som anmäler er när det närmar sig, så att ni ska känna er trygga att genomföra uppdraget som sommarskötare. 😊

Hoppas ni är många som blir sugna!

Publicerad: 2023-05-11

Senast uppdaterad: 2023-05-11

Författare: Jennie Nygren