Hoppa till sidans innehåll

Våra Tränare


Birgitta Bergstrand

Inriktning/gren: Dressyr
Utbildning:C-tränare i dressyr, Msv B domare och överdomare i dressyr
Övrigt/ egna meriter: Birgitta har själv tävlat både dressyr, hoppning och fälttävlan och utbildat ett stort antal både hästar och ryttare från grunden upptill svår klass.  Birgitta är dessutom utbildad i coaching och mental träning. Efter att i början av 90-talet sett fördelarna med att arbeta sina hästar i tömkörning har Birgitta gått flera olika utbildningar i tömkörning och arbetar idag aktivt med tömkörning både som utbildning och som rehabilitering.

Då Birgitta blivit auktoriserad C-tränare 1999 har hon sett värdet av att driva träningen mera individanpassad. Birgittas stora förebild och mentor har genom alla år varit A-tränaren och förra förbundskaptenen i dressyr Elisabeth Lundholm som Birgitta började träna för i slutet av 70-talet.


Camilla Sjöqvist

Inriktning/gren: Hoppning
Utbildning: C-tränare i hoppning
Övrigt/egna meriter:
Camilla tränar både häst- och ponnyekipage på alla nivåer och har utbildat hästar och elever upp till svår hoppning, Camilla har bl.a. tagit två D-ponnyekipage till SM-silver 2014 & 2015. Själv är hon utbildad av Göran Casparsson och Nelson Pessoa. Hon har också varit elev hos Åke Hultberg och Royne Zetterman. Som tränare är hon mycket ambitiös och noggrann. Hennes filosofi är att varje ekipage ska kunna sätta upp mål och utvecklas med sin ridning & tävling.

Camilla har själv tävlat i hoppning i många år och har fina placeringar i EM, SM och på Internationella tävlingar samt segrar upp till svår hoppning både på häst och ponny. Hon var Nordisk mästare både på ponny och som junior på häst.

Som Young Rider tävlade Camilla i Scandinavium och slog bl.a. ut David Broome och OS-hästen Lannegan i en duellhoppning!

Camilla har också en silvermedalj i SM som senior och placering i Grand Prixhoppning.

Camilla kommer från Asarum utanför Karlshamn där hon bor med sin man Peter & döttrarna Julia och Tindra.

Camilla och Peter har också en välbesökt web-shop med hästsportartiklar. Som medlem i Karlshamns ridklubb kan du få 5 % rabatt och fri frakt till klubben varannan tisdag. Välkommen och titta in på www. ridsportshopen.com


Jessica Rydstöm

Inriktning/gren: Hoppning
Utbildning: C-tränare i hoppning, Idrottsledare, Ungdomsledare (ULK I-III) egna tävlingsresultat till 1,40 hoppning och Msv B dressyr.
Övrigt/egna meriter

Jessica har själv utbildat och tävlat flera hästar tom 1,40 hoppning och har även nyligen börjat med lite dressyr igen och tävlar i nuläget MSV:B på egenutbildad häst.

Jessica har ridit Breeders Trophy, Falsterbo visat hästar på kvalitetsbedömning och på unghästtester.

Jessica har utbildat flera elever upp till 1,20 hoppning på stor häst (och MSV:B på ponny).

2016 blev Jessica Diplomerad C-tränare inom hoppning.

Filosofi: Det ska vara roligt att rida oavsett om man har höga mål eller man tycker det är kul att träna en gång i veckan. Alla elever är lika viktiga oavsett utbildningsnivå. Det vi inte kan det lär vi oss och det vi kan bra kan alltid bli lite bättre.

Jessica bor i Karlshamn med sambo och barn. Jessica har några egna hästar som står uppstallade utanför Mörrum där de utbildas och tävlas i både hoppning och dressyr.

 

Uppdaterad: 25 JUN 2018 14:23 Skribent: Frida Kristland

   

 Information om ridskolan


 

Akutnummer, endast i nödfall
Josefine 0708-55 29 49
Sandra 0703-62 16 97


Sponsorer

spb
Läs mer: sparbankenikarlshamn.se

 

 

 

sodra-logotype

Vi syns i stallet!

Välkomna!

 

Hyr släpet hos KnRK

Hyr släpet!

Hyrpris 450 kr/dag eller 650 kr/dygn. Totalvikt 1350 kg. Kontaktperson Sandra Carlsson 0703-621697. Ladda ner och fyll i hyresavtal.

Postadress:
Karlshamns RK - Ridsport
Jannebergsvägen 11
37432 Karlshamn

Kontakt:
Tel: 045410302
Fax: 045439590
E-post: ridskolan@karlshamns...

Se all info