Gå till innehåll
Karlshamns Ridklubb
Karlshamns Ridklubb

Gothenburg Horse Show 21-25 februari

Flera Blekinge-ekipage är på väg till Gothenburg Horse show. På onsdag startar årets upplaga av Gothenburg Horse Show med de nationella klasserna. Blekinge är på olika sätt representerat i flera av de finaler som går av stapeln.

Strax efter lunch rider Sölvesborgsryttaren Jill Andersson och No Belle Van Twee Eiken, ATG Riders League finalen på hinderhöjden 1.50. Hon har vunnit en delomgång i kvalen och kan skrälla! Motståndareär bla VM-guld ryttaren Peder Fredricsson och Rolf-Göran Bengtsson.

Lite senare på eftermiddagen startar Karlshamnstjejen Emma Odervall vinnaren från Breeders Trophy 2023 hästen Cassandro, som ägs och är uppfödd av Carola Lilja, också från Karlshamn.

Karlshamnsparet Olof och Sofi Hellberg har två uppfödningar med i det internationella startfältet för 7-åriga hästar! Troligen första gången någonsin en uppfödare har med två hästar i Lövsta Future Challenge, där de 10 bästa hästarna i Sverige får möta internationellt motstånd från 10 av de internationella ryttarna. En av parets hästar, Krokus, rids av Sölvesborgsbördiga Hanna Elofsson, nu boende i Simrishamn.

Frågor, kontakta någon av ovanstående eller

Anna Lindqvist

0708-388026

Fakta ATG Riders League

Under sex delfinaler på några av Sveriges största, nationella tävlingar har ryttarna tävlat om startplatser i den stora finalen under Gothenburg Horse Show. I fem heat gör ryttarna upp om de åtråvärda platserna till kvällens avgörande Winning Round. 20 svenska ryttare, bland dem Peder Fredricsson och Rolf-Göran Bengtsson gör upp om de 10 finalplatserna senare på kvällen.

Fakta Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge är ett väletablerat svenskt talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare inom både dressyr och hoppning. Satsningen står även för utveckling, inspiration och miljömedvetenhet. Tio av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter internationella hästar i samma ålder i en tidshoppning. Här får du en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten i den första av helgens tre avgörande klasser.

Fakta SWB (Swedish Warmblood) Trophy

Efter att ha kvalat under höstens Breeders Trophy är det dags för Sveriges bästa fem- och sexåriga SWB-hästar att ställas mot de bästa i sin årgång. Här får ni se våra framtida stjärnhästar äntra en internationell arena för första gången i sin karriär! Emma Odervall och Cassandro vann sensationellt finalen i oktober för 4-åringarna. På startlinjen i Scandinavium står de 13 bästa hästarna från förra året.

 

Publicerad: 2024-02-20

Senast uppdaterad: 2024-02-20

Författare: Jennie Nygren